Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Nieuws

Veldritles van wielerhelden op parcours EK veldrijden!

07 nov 2018 0 comments
Veldritles van wielerhelden op parcours EK veldrijden!

Op zaterdag 3 november kwamen zo’n 40 kinderen in actie op het officiële parcours van het Europees Kampioenschap veldrijden in Rosmalen.  Ervaren en onervaren kids en mensen met een mentale of fysieke beperking kids kregen les van wielerhelden Lars Boom, Richard Groenendaal, Thijs Al, Camiel van den Bergh en Nicolle Leyten.

Team Brabant Sport zette een actie uit waarbij kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar zich in mochten schrijven en door middel van een motivatie kans maakten op een clinic van Lars Boom. Bijvoorbeeld: hoe kan ik over de balkjes springen? Ik wl sneller leren starten, betere techniek, sturen in de zandbak of beter door de bochten! Ook moesten ze een vriendje of vriendinnetje meenemen die nog ervaring heeft met als doel om ook hen enthousiast te maken voor de wielersport.

Lars Boom is ambassadeur van Team Brabant Sport! Boom: "We proberen met Team Brabant Sport zoveel mogelijk Brabanders aan het sporten te krijgen." Hoe mooi is het om om jonge kinderen wat trucjes te geven en dingen bij te leren op de fiets."

Allemaal springen ze razend enthousiast op de fiets. Het is natuurlijk al heel bijzonder dat je op het parcours mag rijden van een echt EK. Een van de jonge deelnemers roept enthousiast: ' Dit is echt fantastisch. Ik vind het zo gaaf om les te krijgen van Lars Boom. Ik had nooit verwacht dat ik zou worden uitgekozen, dit is echt een blijvende herinnering. ‘ Een ander meisje zegt ‘ik wil net zo goed worden als Marianne Vos’.

Flink aan de bak
Iedereen  moet dan ook flink aan de bak. Ze rijden het hele parcours over met LArs Boom. En dat betekent ook door de zandbak en over balken en trappen rijden. Sommigen met de tong uit de mond. Maar allemaal vinden ze het geweldig. Een van de deelnemer tjes vertelt: "Ik vind het echt heel leuk. En ik leer er veel van. Hoe je door het zand moet rijden bijvoorbeeld. Dan moet ik van Lars meer vooruit kijken in plaats van naar de grond." Een ander wielrennertje zegt: "Ik leer vooral veel techniek bij en hoe je bochten aan moet snijden."

Bekijk hier onze aftermovie:

Ook interessant
‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai Nieuws ‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai
07 nov 2019 0 comments

Binnen de reguliere atletiekwereld worden op dit moment de crossen gelopen. Op de atletiekbanen in Nederland kun je een kanon afschieten....

Lees meer
Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s Nieuws Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s
05 nov 2019 0 comments

De eerste Nederlander in de ruimte kan hij niet meer worden. De eerste mannelijke solozanger die het Songfestival wint ook niet. Toch wer...

Lees meer
Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen! Nieuws Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen!
16 okt 2019 0 comments

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te schermen? Dan bieden wij jou nú een unieke kans! Team Brabant Sporter Bas Verwijlen...

Lees meer