Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu

Over Team Brabant Sport

Marianne Vos, Yuri van Gelder, Imke Schellekens-Bartels, Lars Boom, Nadine Broersen en Michael Schoenmaker hebben zich verenigd in Team Brabant Sport. Brabant draagt haar topsporters op handen en deze sporters willen iets terug doen voor deze regio die zoveel toppers voortbrengt.

Brabant mag zich met recht een sportprovincie noemen door al jaren in top-en breedtesport te presteren. Om dit imago te onderstrepen en uit te dragen is Team Brabant Sport opgericht. Team Brabant Sport wil door middel van sport het Brabantse leef-en vestigingsklimaat versterken. Door topsporters met sporters (in spe) aan elkaar te verbinden leveren we een bijdrage aan een trotse, gezonde en beter presterende samenleving.

Wie is Team Brabant Sport?
Topatleten en talenten uit Brabant op weg naar het hoogst mogelijke doel (EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Het zijn atleten die als ambassadeur van ‘Sport in Brabant’ optreden.

Wat doen we? 
Als team van Brabantse topsporters en talenten laten we zien dat we trots zijn op Brabant; als sporthart van Nederland, op elkaar en op de sportieve successen en faciliteiten. Kortom we geven een gezicht aan de sport in Brabant. Dat laten we zien door: 

  • Team Brabant Sporters te verbinden met initiatieven in en rondom de sport;
  • onze topsport kwaliteiten in te zetten om meer Brabanders in beweging te brengen en te inspireren; 
  • Brabant te promoten als topsport, kennis en innovatie regio; 
  • Activiteiten te organiseren waarbij we de sport en de sporter dichtbij de Brabander brengen. 

Marianne:
Marianne Vos over het team: “Door ons als sporters te verenigen, kunnen wij onze kennis en ervaring over de waarde van (top)sport delen. Bovendien willen wij iedereen inspireren nog meer te gaan bewegen. Er wordt nergens zoveel gesport als in Brabant. Daar moeten wij samen trots en zuinig op zijn en hier willen wij ons voor inzetten. Wij roepen dan ook alle sporters uit Brabant op om in beweging te komen. Samen sporten draagt bij tot een nog gezondere en beter presterende samenleving.”

Vele Brabantse topsporters keren met eremetaal terug van nationale maar ook van Wereld Kampioenschappen en Olympische Spelen. Feit is dat Brabant van topsporters kampioenen maakt door investering in talentontwikkeling en topsportaccommodaties.

Samen sporten, samen inspireren, samen met Team Brabant Sport!