Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Team Brabant Sporter

Lidewij Welten

Lidewij Welten
Profiel
Naam
Lidewij Welten
Geboortedatum
16/07/1990
Woonplaats
Eindhoven
Eerste vereniging
HOD Valkenswaard.
Huidige vereniging
HC Den Bosch
Website
www.lidewijwelten.nl

Ik ben geboren in Eindhoven en ben de jongste in een warm en gezellig gezin. Voordat ik naar school ging verhuisden we naar Valkenswaard, naar een huis vlak bij het hockeyveld van HOD (Hockey Ons Devies maar plagend ook vaak Hup Ons Dorp genoemd). Vanaf de mini’s zat ik in een fanatiek team. We wilden altijd winnen en ook de trainer en de coach waren fanatiek. We hebben als gezin veel tijd gespendeerd op het hockeyveld. Ik ging vaak naar het hockeyveld om te oefenen, buiten de normale trainingen om. Vaak samen met onze hond Billie. Zij ging dan als pion op de rand cirkel zitten, ik ging er met een dummy omheen en scoorde. Daar is mijn passie voor hockey ontstaan!

HOD was leuk, maar ik besefte wel dat het belangrijk was om een overstap te maken naar een topclub om door te kunnen groeien. Op 14-jarige leeftijd ben ik bij Den Bosch gaan hockeyen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. 

In het najaar van 2007 kreeg ik een telefoontje van Mark Lammers, of ik mee wilde trainen met het grote Oranje….Mijn mooiste resultaten met dit team zijn 2x Olympisch goud en 1x wereldkampioen. Daarnaast ben ik uitgeroepen tot 'Worlds best hockeyplayer 2015'. Een hele eer!

Maar er is nog veel in het vooruitzicht. Ondanks de lange lijst van behaalde resultaten ben ik “pas” 25 en kan dus nog jaren hockeyen. Uiteraard allereerst de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Ondertussen blijf ik lekker hockeyen bij mijn cluppie, Den Bosch.

Ik doe graag iets terug voor Brabant! Hoe mooi is het als wij als team van Brabantse toppers anderen enthousiast kunnen maken om ook te gaan bewegen! Daarnaast hoop ik natuurlijk ook te kunnen inspireren met mijn eigen hockeyprestaties. 

 

Socials
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Wil jij kans maken op een clinic van mij met je hele team? Check het filmpje voor instructies☝🏻& vergeet mij en @storybmwdenbosch niet te taggen in je verhaal! 🏑 #succes #chop #winactie
2502 Likes  /  110 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Sinds dit jaar is HC Den Bosch eindelijk rookvrij! Super goed, want alle kinderen moeten toch kunnen sporten in een rookvrije omgeving? Daarom zet ik me deze week als ambassadeur in voor een Rookvrije Generatie en heb ik getekend voor meer rookvrije sportplekken in Nederland op Rookvrij.nl. Teken jij ook? #rookvrijegeneratie #linkinbio
Sinds dit jaar is HC Den Bosch eindelijk rookvrij! Super goed, want alle kinderen moeten toch kunnen sporten in een rookvrije omgeving? Daarom zet ik me deze we...
Lees meer
3534 Likes  /  17 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

A coconut kinda life 🌴 🥥 #beach #kokosnootdag #jajaisvandaag #savethedate #coconuts #aboutyou #ilickeditsoitsmine
3455 Likes  /  11 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

🧡✨GOUD ✨🧡 #europeanchampions #lovingthegold #squadgoals #ticketfortokyo
4009 Likes  /  73 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Final🔥🦁 16.00 🇳🇱-🇩🇪 live op @nossport #letsrock #ehc2019 #giveitall #olympicqualification
4135 Likes  /  40 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Semi Final 🔥18.00 🇳🇱-🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 live op @nossport #ehc2019 #antwerpen #letsgo #orange
3384 Likes  /  31 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Let’s go squad🔥#gameday #orange #giveitall #focus
2764 Likes  /  23 Comments
Loading...
Loading...