Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Team Brabant Sporter

Lidewij Welten

Lidewij Welten
Profiel
Naam
Lidewij Welten
Geboortedatum
16/07/1990
Woonplaats
Eindhoven
Eerste vereniging
HOD Valkenswaard.
Huidige vereniging
HC Den Bosch
Website
www.lidewijwelten.nl

Ik ben geboren in Eindhoven en ben de jongste in een warm en gezellig gezin. Voordat ik naar school ging verhuisden we naar Valkenswaard, naar een huis vlak bij het hockeyveld van HOD (Hockey Ons Devies maar plagend ook vaak Hup Ons Dorp genoemd). Vanaf de mini’s zat ik in een fanatiek team. We wilden altijd winnen en ook de trainer en de coach waren fanatiek. We hebben als gezin veel tijd gespendeerd op het hockeyveld. Ik ging vaak naar het hockeyveld om te oefenen, buiten de normale trainingen om. Vaak samen met onze hond Billie. Zij ging dan als pion op de rand cirkel zitten, ik ging er met een dummy omheen en scoorde. Daar is mijn passie voor hockey ontstaan!

HOD was leuk, maar ik besefte wel dat het belangrijk was om een overstap te maken naar een topclub om door te kunnen groeien. Op 14-jarige leeftijd ben ik bij Den Bosch gaan hockeyen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. 

In het najaar van 2007 kreeg ik een telefoontje van Mark Lammers, of ik mee wilde trainen met het grote Oranje….Mijn mooiste resultaten met dit team zijn 2x Olympisch goud en 1x wereldkampioen. Daarnaast ben ik uitgeroepen tot 'Worlds best hockeyplayer 2015'. Een hele eer!

Maar er is nog veel in het vooruitzicht. Ondanks de lange lijst van behaalde resultaten ben ik “pas” 25 en kan dus nog jaren hockeyen. Uiteraard allereerst de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. Ondertussen blijf ik lekker hockeyen bij mijn cluppie, Den Bosch.

Ik doe graag iets terug voor Brabant! Hoe mooi is het als wij als team van Brabantse toppers anderen enthousiast kunnen maken om ook te gaan bewegen! Daarnaast hoop ik natuurlijk ook te kunnen inspireren met mijn eigen hockeyprestaties. 

 

Socials
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Met de finale in the pocket duik ik nu mijn bed in. Weltrusten ! 💋#zachterelanding #ibelievedicouldfly #MouradsAngels
3078 Likes  /  19 Comments
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Game 2💥 , Den Bosch - Oranje Rood 12.30 🖤💛 #playoffs2017 #blackandyellow #bestofthree #letsgo #MouradsAngels
2608 Likes  /  9 Comments
Posted By Lidewij Welten

TWITTER

Wat ben jij een HELD @Kuyt , gefeliciteerd Dirk en alle Feyenoorders!! #kampioenswedstrijd #hattrick #BOSS
21 Favorites  /  3 Retweets
Posted By Lidewij Welten

INSTAGRAM

Play off mode ON! 🖤💛🔥 12.30 Oranje Rood - Den Bosch #bosschebazen #blackandyellow #letsgo #highfives #sistersfromanothermister #playoffs2017
2831 Likes  /  17 Comments
Posted By Lidewij Welten

TWITTER

RT @TMBrabantSport: Wil jij @lidewijwelten & @MarloesKeetels aanmoedigen bij de #EHCC en de speciale kidspersconf. bijwonen? Kijk snel! htt…
4 Retweets
Posted By Lidewij Welten

TWITTER

Ik ben fan .. ����#issysimpson wil je mini van de week zijn bij ons ajb? https://t.co/SZPPF91lSX
5 Favorites  /  1 Retweets
Posted By Lidewij Welten

TWITTER

RT @TheAdventureJLR: Always go for The Adventure: Zeer succesvolle samenwerking met Lidewij Welten in een Jaguar F-TYPE wordt... https://t…
2 Retweets
Loading...
Loading...