Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Nieuws, Voeding, Workout

Take it easy

16 mrt 2017 0 comments
Take it easy

Carnaval is achter de rug, de zon breekt door en de vogels fluiten. Tijd om je leven radicaal om te gooien! Elke dag bewegen, een sapkuur, minder of geen alcohol, alles biologisch, mediteren en jezelf inprenten dat je de fitste versie van jezelf zal worden! Kat in het bakkie toch?

Maar wees eens eerlijk.. klinkt dit niet bijna hetzelfde als wat je vorig jaar tegen jezelf zei voor de zomer? Of op 1 januari? Na kerst? Na de zomer? Na je verjaardag? Wees niet bang, het ligt niet aan jou dat het is gelukt. "Hardlopers zijn doodlopers" zeiden mijn ouders vroeger dikwijls. Ze zeiden dit vooral wanneer ik had besloten 5 x in de week te gaan doen wat ik kort daarvoor voor het eerst gedaan had of wanneer ik mijn nieuwe partner 24/7 naast we wilde hebben. En weet je wat? Ze hadden gelijk!

Het maken van gedragsveranderingen is nu eenmaal niet makkelijk, hoe meer je van jezelf vraagt en hoe harder je van stapel loopt hoe groter de kans is dat je na drie maanden weer precies dezelfde bent als die je was toen je begon. Om je missie te doen slagen heb je rust, regelmaat, structuur, doorzettingsvermogen en vooral realistische doelen nodig.

"A comfort zone is a beautiful place but nothing ever grows there" Een prachtige uitspraak die op dit moment erg populair is. Deze uitspraak is zeker waar, je moet bereid zijn stappen te zetten die je niet eerder nam en open staan voor nieuwe inzichten en activiteiten om je leven te kunnen veranderen. Tegelijkertijd schuilt in deze dooddoener een gevaar. Wanneer je te ver buiten je comfort zone komt als je probeert gezonder en sterker te worden is de kans heel erg klein dat je dit nieuwe gedrag, wat in feite niet optimaal aansluit bij jouw karakter en natuurlijke neigingen, zult volhouden. Het is daarom belangrijk om een activiteit of levensstijl te kiezen die aansluit bij wie jij bent!

Als je een hekel hebt aan de sportschool of je opgesloten voelt in een spinningzaal heeft het weinig zin jezelf te dwingen hier drie keer per week naartoe te gaan. Vroeg of laat is je wilskracht op en zul je ieder excuus aangrijpen om aan jejelf te verantwoorden dat je deze keer even niet hoef te gaan. Misschien ben je wel heel graag buiten en geniet je van de frisse lucht! Wist je dat het maken van een stevige wandeling waarbij je af en toe nét iets harder loopt dan je gewend bent ook een een fantastische manier is om je vitaliteit te verhogen? Misschien ben je gek op dansen of misschien geniet jij enorm van in de keuken staan.

Ik ben er van overtuigd dat er altijd een manier is te vinden die écht bij jou past als het gaat om het verhogen van je levenskwaliteit. Vraag niet te veel van jezelf maar kies een realistisch doel waarvan je denkt dat je het de rest van je leven vol kunt houden. Dus ga wandelen, fietsen,dansen, trainen, gezonde gerechten uitproberen. Doe waar jij je goed bij voelt, take it easy. Stap niet op de snelweg, de omgeving is saai en de kans op ongelukken is groot. Kies voor de mooiste paadjes om te genieten van het uitzicht en vergroot op deze manier jouw sportwereld.

Gastredacteur: Reinder Cloin

Ook interessant
Kelly wil via de ‘tunnel’ naar Tokio Nieuws Kelly wil via de ‘tunnel’ naar Tokio
13 sep 2019 0 comments

Kelly van Zon werd verleden jaar in Korea uitgeroepen tot beste paratafeltennisspeelster van de wereld. De Dongense ziet dit als een kers...

Lees meer
Harde werker Lisa wil meer dan reserverol Nieuws Harde werker Lisa wil meer dan reserverol
22 aug 2019 0 comments

In 2016 was Lisa Scheenaard in Rio. Bij deze laatste Olympische Spelen bleef het bij een rol als reserve. Volgend jaar in Japan moet dit ...

Lees meer
Sanne Voets gaat voor Europese titel in eigen land! Nieuws Sanne Voets gaat voor Europese titel in eigen land!
20 aug 2019 0 comments

Sanne Voets boekte het afgelopen seizoen prachtige resultaten. Morgen start het Europees kampioenschap in eigen land in Rotterdam. Wij sp...

Lees meer