Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Workout

7 tips om met plezier te sporten

15 dec 2015 0 comments
7 tips om met plezier te sporten

Meestal beginnen we vol enthousiasme met sporten, maar na een tijdje begint het alweer te vervelen. Steeds weer naar de sportschool en steeds maar wachten op het gewenste resultaat… Om het meeste uit je work-outs te halen is het vooral belangrijk dat je plezier hebt wanneer je sport, op die manier ben je namelijk veel gemotiveerder en kun je langer doorgaan! Wij hebben een aantal tips geselecteerd waarmee jouw saaie work-out weer een leuke bezigheid wordt.

1.Kies voor activiteiten die je écht leuk vindt.
We worden allemaal aangemoedigd om verschillende dingen te proberen, maar wanneer je iets echt niet leuk vindt moet je het niet doen. Wanneer bijvoorbeeld rennen niks voor jou is kun je kiezen voor activiteiten zoals zwemmen, fietsen en dansen. Je zult zien dat je je work-out dan veel langer zult volhouden én dat je veel meer plezier zult hebben.


2. Combineer een leuke activiteit met een work-out
De reden dat veel mensen sporten saai vinden is omdat er te veel focus op de op de oefeningen ligt, en te weinig op het plezier dat je kunt hebben terwijl je sport. Een goede manier om meer plezier te hebben tijdens het sporten is om je work-out te koppelen met een activiteit die jij leuk vindt. Kijk bijvoorbeeld televisie wanneer je op de loopband staat, ga in plaats van in een sportschool buiten sporten, enzovoorts. Er zijn genoeg manieren om jouw work-out leuker te maken.

3. Sport niet in je eentje
Meestal ga je niet alleen shoppen, dus waarom zou je alleen gaan sporten? Wanneer je samen met een vriendin gaat sporten is het vaak veel gezelliger en vliegt de tijd voorbij. Heb jij eens een dagje geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan kan jouw vriendin je gewoon meeslepen. No more excuses!

4. Ga naar verschillende plaatsen
Meestal sport je op één vaste plaats: in de sportschool, in het park, enzovoorts. Kies eens voor een andere plaats! Ga joggen in een andere buurt, ga zwemmen in een ander zwembad, of ga in plaats van in een sportzaal op het strand volleyballen.

5. Houd je vooruitgang bij
Je vooruitgang bijhouden is een leuke manier om gemotiveerd te blijven. Schrijf alle details van jouw activiteiten op en bekijk elke week wat jij weer bereikt hebt. Ook is het leuk om jezelf op te meten om vervolgens te kunnen zien hoeveel centimeters je kwijt bent. Of schrijf bijvoorbeeld steeds je gewicht op, zo kun je meteen zien of je work-out effectief is.

6. Zorg voor leuke muziek
Met leuke muziek wordt jouw work-out nooit saai! Probeer elke week je playlist bij te werken, zo word je steeds verrast door  nieuwe liedjes en zal het sporten nooit eentonig of saai worden. Wanneer jij liedjes luistert die je leuk vindt zal de tijd veel sneller gaan en zal je saaie work-out opeens veel leuker worden.

7. Sport als een kind
Herinner je nog al die activiteiten die je deed toen je een kind was? Deze activiteiten kunnen ook zorgen voor het verbranden van calorieën! Ga eens skeeleren of schaatsen op een plaatselijke ijsbaan.  Te uitdagend? Haal dan de hoelahoep uit de kast of ga gezellig met vriendinnen een balspel doen. Met deze leuke activiteiten verbrand je calorieën zonder dat je het door hebt.

(Bron: Style Today)Ook interessant
Take it easy Nieuws, Voeding, Workout Take it easy
16 mrt 2017 0 comments

Carnaval is achter de rug, de zon breekt door en de vogels fluiten. Tijd om je leven radicaal om te gooien! Elke dag bewegen, een sapkuur...

Lees meer
Sporten tijdens de donkere dagen... Nieuws, Workout Sporten tijdens de donkere dagen...
02 dec 2016 0 comments

De eerst echte koude dagen zijn een feit en we hebben de krabber al uit het dashboard kastje moeten halen. Supermarkten liggen vol m...

Lees meer
Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari... Nieuws, Voeding, Workout Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari...
17 nov 2016 0 comments

Ik snap er niks van! Ik eet hetzelfde als tien jaar geleden en ik wandel en fiets nog steeds net zo vaak. En tóch zitten mijn broe...

Lees meer