Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Workout

Gezond bewegen maakt gelukkig

15 dec 2015 0 comments
Gezond bewegen maakt gelukkig

Wie regelmatig sport zit beter in zijn vel. Niet alleen voel je je gezonder, fitter en leniger. Je ziet er ook een stuk beter uit, en je voelt je minder gestrest. Wil je meer sporten? Laat je dan inspireren door deze negen feiten.

1. Sporten verbetert je conditie

Het is prettig om een goede conditie te hebben. Met een goede conditie heb je meer energie en kun je lichamelijk meer aan. Je kunt langer wandelen, makkelijk trappen beklimmen en zonder problemen rennen voor de bus.

Bovendien krijg je door te sporten een grotere longinhoud. Hierdoor heb je letterlijk meer lucht en zul je dus minder snel buiten adem raken. Met een goede conditie voel je je goed in je lijf!

2. Beweging houdt je lichaam in vorm

Een gezond en aantrekkelijk lichaam is belangrijk voor je zelfvertrouwen en je geluksgevoel. Veel mensen zijn niet tevreden over hun lichaam en kunnen door meer te sporten meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Door te sporten verbrand je energie. Wanneer je meer energie verbrandt dan je binnenkrijgt via je voeding zul je vet verliezen. Door ook je spieren te trainen blijft je lichaam goed in vorm.

3. Sporten verhoogt de stofwisseling

Denk jij dat je aankomt vanwege een trage stofwisseling? Of merk je dat je vaak darmklachten hebt en veel minder vaak poept dan de mensen om je heen? Ga dan meer bewegen!

Door te bewegen verhoog je je stofwisseling. Hierdoor wordt je voeding sneller en beter verwerkt en val je ook nog eens makkelijker af. Door te blijven sporten blijft ook je stofwisseling gezond.

4. Je krijgt meer kracht en weerstand

Door regelmatig te sporten wordt je lichaam sterker. Niet alleen krijg je meer kracht in je lichaam omdat je spieren groeien, ook je afweersysteem wordt sterker. Hierdoor blijf je beter beschermd tegen ziektes van buitenaf en word je dus minder snel ziek!

5. Geniet van de fijne stofjes

Na 20 tot 30 minuten van matige beweging komen er in je lichaam stofjes vrij waar je blij van wordt. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en dat je nog even lekker door kunt sporten.

Na afloop van een flinke sportsessie voel je je uitgeput maar gelukkig en voldaan. Dat is een heerlijk gevoel waar je ontzettend blij van wordt!

6. Sport is een basis voor sociaal contact

Sport je samen met vrienden? Dan heeft het sporten een dubbele positieve werking. Sociaal contact maakt namelijk gelukkig. Als je hierbij ook nog eens samen sport is het naast gezond ook nog eens heel gezellig.

7. Doelen bereiken met beweging

Mensen worden gelukkiger als ze doelen bereiken. Als je sport geef je jezelf iedere keer opniew de kans om doelen te bereiken en je grenzen te verleggen. Stel doelen voor jezelf tijdens het sporten en doe er alles aan om deze te behalen.

Je kunt hierbij denken aan het afleggen van een bepaalde afstand, een minimaal aantal calorieën verbranden of een hele les afronden zonder pauze te houden. Doelen motiveren en wanneer je een doel bereikt voel je je gelukkig en trots!

8. Sporten vergroot je zelfvertrouwen

Wie regelmatig sport ziet er goed uit, verlegt regelmatig zijn grenzen en voelt zich fit en sterk. Hierdoor begint je zelfvertrouwen te groeien. En zoals je weet is een gezonde portie zelfvertrouwen een belangrijke bouwsteen voor geluk!

9. Sporten vermindert stress

Wanneer je lichaam in beweging is ben je bezig met ontstressen. Door te sporten voer je opgehoopte stress in je lichaam af en word je meer ontspannen. Niet alleen lichamelijk voel je je relaxter als je gesport hebt, maar ook geestelijk voel je meer rust.

Als je een drukke baan hebt, of gewoon wordt opgevreten door de stress kan het heel goed zijn om meer te gaan sporten. Je kunt zo op een praktische manier snel tot rust komen!

(Bron:soChicken)

Ook interessant
Take it easy Nieuws, Voeding, Workout Take it easy
16 mrt 2017 0 comments

Carnaval is achter de rug, de zon breekt door en de vogels fluiten. Tijd om je leven radicaal om te gooien! Elke dag bewegen, een sapkuur...

Lees meer
Sporten tijdens de donkere dagen... Nieuws, Workout Sporten tijdens de donkere dagen...
02 dec 2016 0 comments

De eerst echte koude dagen zijn een feit en we hebben de krabber al uit het dashboard kastje moeten halen. Supermarkten liggen vol m...

Lees meer
Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari... Nieuws, Voeding, Workout Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari...
17 nov 2016 0 comments

Ik snap er niks van! Ik eet hetzelfde als tien jaar geleden en ik wandel en fiets nog steeds net zo vaak. En tóch zitten mijn broe...

Lees meer