Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Nieuws

Team Brabant Sporters eren held

13 jun 2016 0 comments
Team Brabant Sporters eren held

 

De provincie Noord-Brabant en Team Brabant Sport is trots op haar sporters. Op amateursporters, en op topsporters waarvan een groot aantal naar de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro gaat. En op alle vrijwilligers, die er voor zorgen dat er elke dag gesport kan worden. Daarom werd op 9 juni tijdens een speciale avond de vrijwilligers en alle sporters in het zonnetje gezet. Hoogtepunt van de avond was zonder enige twijfel het ‘uitzwaaimoment’ tijdens Groots met een zachte G, het eerste stadionconcert in 2016 van Guus Meeuwis.

In het Philips Stadion juichten 34.000 concertgangers de Brabantse sporters toe die zich gekwalificeerd hebben (of nog konden kwalificeren) voor de Spelen in Rio de Janeiro. Een absoluut kippenvelmoment als afsluiter van een geweldige avond.

Vrijwilligers
Een groot aantal Brabantse sportvrijwilligers werden in het zonnetje gezet. Voorafgaand aan het concert van Guus Meeuwis was er in het Parktheater speciaal voor hen een feestelijke bijeenkomst, Heel Brabant Juicht, waarbij bijzondere aandacht was voor de belangrijke rol die zij hebben in de sportwereld.

Amateurs kunnen alleen sporten als er vrijwilligers zijn. Ook topsporters worden in hun sportcarrière vaak ondersteund door vrijwilligers. Een aantal topsporters van Team Brabant Sport liet de waardering hiervoor blijken door een award te overhandigen aan iemand die van grote waarde is geweest in hun sportcarrière.

Yuri van Gelder
Zo overhandigde Yuri van Gelder een Helden-award aan Frank Koolen, zijn allereerste turn-trainer. “Ik ging op 5-jarige leeftijd voor het eerst naar de turnzaal bij Kunst en Kracht in Waalwijk. Daar heb ik samen met Frank Koolen mijn eerste salto's gemaakt. Hij heeft mij in mijn beginjaren ontzettend veel geholpen. Als ik mij niet bij deze club had aangesloten en als Frank mij niet zo begeleid had, was ik niet geweest wie en waar ik nu ben. Dat hij zijn ticket naar Rio al geboekt heeft, geeft wel aan hoe betrokken Frank na al die jaren nog steeds is. En dat waardeer ik enorm”, vertelt de ‘Lord of the Rings’. Atlete Nadine Broersen overhandigde een award aan haar man Koen Swanen, een emotionele paralympisch amazone Sanne Voets aan haar vader Jos.

Bas Verwijlen
Schermer Bas Verwijlen zette Tonny van Eenbergen, vrijwilliger bij Flik-Flak Den Bosch in de spotlights. Verwijlen: “'Tonny is een echt mooi mens en in mijn ogen ‘mister Flik-Flak’. Hij houdt alles bij van de sporters, volgt ze op de voet en is de grootste fan! Ook reist hij Europa door om waar mogelijk er live voor de sporters bij te zijn, zo ook bij de GrandPrix in Parijs .”

Marianne Vos en Daniëlle van de Donk reikten een award uit aan Esther van der Heijden uit Veghel. Zij ontving de Brabantse Sportvrijwilligers award 2016 als symbool voor alle vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het Brabantse verenigingsleven.. Esther is al ruim acht jaar actief betrokken bij turnvereniging GTV Educa Veghel als assistent trainer. Een positieve en opbouwende coach, die kinderen begeleid tijdens de turnlessen. Altijd bereid in te vallen voor andere trainers en assistenten. Ook zorgt ze voor de kleding van de club enis ze actief bij de maandelijkse turninstuiven. Een echte duizendpoot en een verrijking voor de club.

Bewondering
Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant: “Samen sporten zorgt voor een gedeeld doel, gedeeld plezier. Daarmee levert het een belangrijke bijdrage aan de sociale veerkracht van Brabant. Want iedereen kan meedoen, moet mee kunnen doen. Dat kan alleen als er genoeg vrijwilligers zijn die dat in goede banen leiden. Elk weekeinde zijn er duizenden mensen die daarvoor aan de lat staan. Met deze feestelijke bijeenkomst en aansluitend het concert van Guus Meeuwis waar we onze Brabantse Rio-gangers uizwaaiden, hebben we onze bewondering daarvoor uitgesproken.”

Bijzonder moment
Dat dat tijdens het concert van Guus Meeuwis gebeurde, was voor de artiest ook een bijzonder moment. “We hebben deze zomer weliswaar geen EK voetbal maar wél de Olympische en Paralympische Spelen en daar kijk ik onwijs naar uit! Ik weet zeker dat onze sporters het super gaan doen in Rio. Ze moeten weten dat we allemaal achter ze staan, en hoe konden we dat beter laten blijken door ze met 34.000 man in het stadion toe te zingen en uit te zwaaien. Het was prachtig!”

Omroep Brabant maakte een mooie reportage die je via deze link terug kunt kijken:

http://www.omroepbrabant.nl/?epg/15441442/Heel+Brabant+juicht.aspx

 

Ook interessant
‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai Nieuws ‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai
07 nov 2019 0 comments

Binnen de reguliere atletiekwereld worden op dit moment de crossen gelopen. Op de atletiekbanen in Nederland kun je een kanon afschieten....

Lees meer
Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s Nieuws Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s
05 nov 2019 0 comments

De eerste Nederlander in de ruimte kan hij niet meer worden. De eerste mannelijke solozanger die het Songfestival wint ook niet. Toch wer...

Lees meer
Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen! Nieuws Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen!
16 okt 2019 0 comments

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te schermen? Dan bieden wij jou nú een unieke kans! Team Brabant Sporter Bas Verwijlen...

Lees meer