Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Nieuws, Workout

Beginnerstips Marianne Vos

24 mrt 2016 0 comments
Beginnerstips Marianne Vos

Marianne Vos wil graag iedereen laten ervaren hoe leuk het is om te fietsen: ‘Je stapt namelijk zo op de fiets, bent lekker buiten bezig met je gezondheid, kunt genieten van de omgeving en ondertussen klets je bij met je vriendinnen. Een unieke combinatie!'
Ze nodigt jou daarom van harte uit om op zondag 7 mei mee re fietsen met haar eigen tourtocht (65 km)  voor vrouwen. 

Nog nooit gefietst? Weet je niet waar je moet beginnen of wat je beter wel en niet moet doen?
Lees dan onderstaande tips van Marianne en je bent een heel eind op weg! 

Fiets tips van Marianne: 

 • Ga fietsen met vrienden, vriendinnen of sluit je aan bij een vereniging. Zo kunnen anderen je helpen met de basis van het wielrennen: je materiaal, een bandje wisselen, een goede afstelling van je fiets, techniek en je houding. Deze dingen zijn de key to succes bij het wielrennen.
 • Fiets niet elke keer hetzelfde rondje. Varieer in routes en vergeet vooral niet te genieten van de omgeving!
 • Werk aan je basis! Een goede basis bouw je op door op een redelijk rustig tempo te trainen (je moet nog kunnen praten met je trainingsmaatje) Dit verbetert je basisconditie en daardoor kun je sneller herstellen van trainingen. Alleen maar hard fietsen heeft dus geen zin.
 • Bouw het rustig op. Maak het leuk! Ga niet in eens uit het niets 4 keer per week fietsen, dan voorkom je dat je blessures krijgt en krijg je zin in je volgende training.  
 • Koop af en toe een nieuwe ‘gadget’ of nieuw materiaal. Dat geeft soms wat extra motivatie om te gaan trainen. Een leuk nieuw wielersetje, of sport zonnebril kan je soms al extra motivatie geven ;-)
 • Stel jezelf een doel, bijvoorbeeld de toertocht op 7 mei. Door doelen te stellen, kun je het opbrengen om te blijven trainen.
 • Eet goed voor je training. Geen ‘zware’ maaltijd, maar wel       met voldoende energie voor de rit. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om na de training goed te eten.. Zorg ervoor dat je binnen een uur na thuiskomst iets eet. Zo herstellen je spieren sneller.
 • Train jezelf ook om te eten terwijl je aan het fietsen bent. Probeer bij langere trainingen om ieder uur iets te eten en iedere twintig iets te drinken. Zo voorkom je dat je de beruchte ‘hongerklop’ krijgt. Denk aan bananen, peperkoek en Roosvicee in je bidon. Daar zitten suikers en koolhydraten in die je nodig hebt.
 • Wissel rustige tempo’s af met een intensieve training per week waarin je flink
  doortrapt. Door continu hetzelfde tempo te rijden, wordt het trainen saai.
 • Download de strava app. Hierop zie je precies welk rondje je gereden hebt, hoeveel km en in welk tempo. Je kunt er ook inspiratie op doen voor andere rondjes bij jou in de buurt.
 • Start met twee tot max drie keer trainen per week
 • En, zoek een vriendin, zus, moede, buurvrouw, collega die samen met jou mee willen fietsen op 7 mei. Dat geeft je extra motivatie en niet te vergeten je kunt samen trainen!
 • Last but not least…..Stel je fiets goed af. Zorg dat je goed bij de remmen kan, fijn door de bochten kunt sturen en niet te hoog of te diep zit. Het is zonde als je niet goed zit en daardoor op fietsen afknapt. Dus laat je adviseren door een gespecialiseerde fietsenmsker.
 • Stel je gaat voor de 65 km dan kun je dat per week als volgt opbouwen:

 

 

1e training

2e training

Week 1

20 km

20 km

Week 2

30 km

25 km

Week 3

35 km

20 km

Week 4

50 km

30

Week 5

60 km

30 km met tempowisselingen van 3 keer 5 minuten

Ook interessant
‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai Nieuws ‘Latertje’ voor atletiek duo Kenny en Marlène in Dubai
07 nov 2019 0 comments

Binnen de reguliere atletiekwereld worden op dit moment de crossen gelopen. Op de atletiekbanen in Nederland kun je een kanon afschieten....

Lees meer
Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s Nieuws Jannes Beuker wil Olympische primeur op de ski’s
05 nov 2019 0 comments

De eerste Nederlander in de ruimte kan hij niet meer worden. De eerste mannelijke solozanger die het Songfestival wint ook niet. Toch wer...

Lees meer
Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen! Nieuws Kruis de degens met schermheld Bas Verwijlen!
16 okt 2019 0 comments

Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te schermen? Dan bieden wij jou nú een unieke kans! Team Brabant Sporter Bas Verwijlen...

Lees meer