Samen Sporten, Samen Inspireren

Volg ons:

Menu
Workout

8 tips om spierpijn te voorkomen

15 dec 2015 0 comments
8 tips om spierpijn te voorkomen

8 tips om spierpijn te voorkomen

Iedereen kent het wel: de irritante spierpijn na het sporten. Vaak is dit één van de redenen om op te geven en niet meer te sporten. Om ervoor te zorgen dat je ook ná je work-out een glimlach op je gezicht heb, zijn hier een aantal tips om sneller te herstellen na een work-out.

Yoga
Stretchen is een geweldige manier om je spieren los te maken, en yoga is hier perfect voor. De bewegingen in yoga bevorderen de bloedcirculatie. Ga op je rug liggen met je benen loodrecht tegen de muur voor ten minste vijf minuten, hierdoor stroomt het bloed weer uit je benen en verminder je de kans op zwelling en spierpijn.

IJs
We kennen allemaal het ijsbad wel. Hoewel het niet de meest aangename methode is, kan een ijsbad zeker bijdragen tot het verminderen van zwelling en spierpijn. Veel marathonlopers en wielrenners zweren bij een ijsbad na een slopende wedstrijd of lange trainingsdag. Je hoeft jezelf natuurlijk niet altijd onder te dompelen in ijskoud water. Als je bijvoorbeeld alleen pijn hebt aan je benen is een koelelement ook voldoende.

Groene thee
Groene thee bevat catechinen en antioxidanten, die niet alleen de kans op hart-en vaatziekten verminderen, maar ook zorgen voor minder spierschade na een intensieve training. Je kunt groene (ijs)thee drinken voordat je gaat trainen om zo een boost te krijgen, of achteraf om je spieren te kalmeren.

Voedsel tegen ontstekingen
Je dieet kan zowel je beste vriend zijn of je grootste vijand wanneer het op sporten aankomt. Wanneer je traint is het verstandig om voedsel te eten dat je lichaam ondersteunt. Probeer meer voedingsmiddelen te eten die ontsteking bestrijden. Voorbeelden hiervan zijn kersen, ananas, spinazie, appels, walnoten, amandelen, gember, omega-3-vetzuren, rode pepers, bosbessen en grapefruit.

Slaap
Terwijl je slaapt  herstelt en geneest je lichaam zichzelf. Veel atleten slapen daarom  langer dan de typische 7 tot 8 uur,  hierdoor kan hun lichaam namelijk beter herstellen van intensieve trainingen. Maar ook als je geen atleet bent mag je slaap niet verwaarlozen.  Het is namelijk één van de beste manieren om je lichaam te herstellen.

Massages
Een ontspannende massage na een training voelt ongetwijfeld geweldig, maar daarnaast helpt het ook je lichaam te herstellen. Verwen jezelf dus altijd met een heerlijke massage nadat je gesport hebt. Laten we eerlijk zijn, na een work-out verdien je zoiets ook!

Hydratatie|
Iedereen weet dat je tijdens het trainen gehydrateerd moet blijven. Maar wist je ook dat het net zo belangrijk is om te blijven drinken nadat de training is voltooid? Water helpt je lichaam bij het ​​verwijderen van afvalstoffen, het vervoeren voedingsstoffen en het regelen van je lichaamstemperatuur.

Afkoelen|
Iedereen begrijpt het belang van een goede warming up om spierpijn te voorkomen, maar de cooling-down mag ook niet worden vergeten. Een training abrupt stoppen is namelijk slecht voor je spieren. Een goede cooling-down bevordert de bloedcirculatie en voorkomt zwelling.

(Bron: Lifehack)Ook interessant
Take it easy Nieuws, Voeding, Workout Take it easy
16 mrt 2017 0 comments

Carnaval is achter de rug, de zon breekt door en de vogels fluiten. Tijd om je leven radicaal om te gooien! Elke dag bewegen, een sapkuur...

Lees meer
Sporten tijdens de donkere dagen... Nieuws, Workout Sporten tijdens de donkere dagen...
02 dec 2016 0 comments

De eerst echte koude dagen zijn een feit en we hebben de krabber al uit het dashboard kastje moeten halen. Supermarkten liggen vol m...

Lees meer
Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari... Nieuws, Voeding, Workout Een vetcel vergelijken met een Fiat Panda en een spiercel met een Ferrari...
17 nov 2016 0 comments

Ik snap er niks van! Ik eet hetzelfde als tien jaar geleden en ik wandel en fiets nog steeds net zo vaak. En tóch zitten mijn broe...

Lees meer